Valikko Sulje

Haluan myydä flipperin!

Valokuvat. Ota flipperistäsi selkeät valokuvat. Pelikentästä on syytä ottaa lasi pois heijastumien välttämiseksi. Valokuvissa on tärkeä nähdä mahdolliset kentän kulumat ja vauriot, joista voi ottaa tarkentavia valokuvia. Tulostaulussa olevasta elektronisesta näytöstä olisi hyvä ottaa kuva, kun virrat ovat päällä. Myös koneen sisäpuolelta ja kyljistä on hyvä ottaa valokuvat. Satoja kuvia ei tarvitse ottaa ja lähettää, yleensä riittää yksi pelikentästä, kaksi kyljistä, lisäksi vaurioituneista kohdista tarpeen mukaan, pari valokuvaa sisäpuolelta sekä tulostaulusta yleiskuva virrat päällä. Lähetä ne sähköpostilla victor@victor.fi.

Avaimet. Tarkista montako avainta löytyy ja käyvätkö ne lukkoihin. Avaimia pitäisi olla vähintään kaksi erilaista, toinen sopii tulostauluun ja toinen kassaluukkuun.

Patterit. Avaa tulostaulu avaimella ja etsi koneesta patterit. Pahimmassa tapauksessa patterit ovat voineet hapettua/vuotaa ja pilata piirikortit koneesta. Tämä asia on tärkeä tarkistaa konetta myytäessä. Ota patterit pois joka tapauksessa, jos et pelaa koneella.

Toimivuus. Flipperiä ei voi sanoa toimivaksi, jos koneesta ei tule ääntä, kone sammuu kesken pelin, näyttö on hajalla tai koneen eri ominaisuudet eivät toimi kentällä niin kuin pitäisi. Tästä voi esimerkiksi kuvata puhelimella lyhyen videon. Jotkut viat ovat yksinkertaisia tai korjaantuvat pienellä fyysisellä säädöllä, mutta on tärkeä havaita, mitä kaikkia vikoja koneessa on ja kertoa ne myyntihetkellä totuudenmukaisesti. Rikkoontuneet/kuluneet muoviosat eivät välttämättä vaikuta koneen toimintakykyyn, mutta ne ovat kuitenkin visuaalisia vikoja, jotka vaikuttavat koneen arvoon. Yksittäisistä loppuun palaneista lampuista ei tarvitse yleensä olla huolissaan, mutta mikäli kokonainen sarja on pimeänä, voi se kertoa vakavammasta viasta.

Kunto. Kunnolla tarkoitetaan visuaalista ilmettä. Puuttuuko kentästä osia, onko kentässä pahoja kulumia, onko kyljissä pahoja naarmuja tai kylki auringon haalistama. Myös tee se itse – korjaukset ovat yleensä kielteisiä seikkoja ja aiheuttavat päänvaivaa. Rikkoutuneet puuosat ovat arvoa alentavia seikkoja. Erilaiset kuulumattomat maalaukset ovat huono asia, esimerkiksi flipperin alkuperäisen kyljen yli-maalaaminen. Jotkut maalaukset on hyvin toteutettu käytetyissä koneissa, eivätkä laske koneen arvoa. Nämä seikat vaikuttavat flipperin arvoon oleellisesti, mutta kuitenkin mahdollisimman originaali, siisti yksilö, on paras.

Löydöt. Suurin osa ystävän tai perheen ”ladosta” löydetyt ns. flipperin raadot eivät ole arvokkaita. Ne ovat harvoin toimintakunnossa ja ovat kärsineet huonosta säilytyksestä, sekä ovat monesti todella vanhoja koneita. Usein ajatellaan, että kone on tuhansien eurojen arvojen, koska kone on vanha ja moni ajattelee siitä antiikkina. Todellisuudessa kone ei välttämättä ole minkään arvoinen. Jos kone toimii jonkin verran ja mekaniikka / elektroniikka on pysynyt ehjänä, sillä voi olla arvoa. Tietysti toimintakuntoiset, hyvin säilytetyt uudemmat 90-luvun koneet, voivat olla tuhansien eurojen arvoisia.

Hinnoittelu. Käytettyjen koneiden markkinat ovat erittäin suuret ja monimutkaiset. Fakta on, että käytetyt koneet eivät ole keskenään samanhintaisia, vaikka ne olisi valmistettu samana vuonna ja jotkut käytetyt koneet ovat lähes uuden koneen hintaisia, vaikka ikäero voi olla 30 vuotta. Koneen hinnan määrittelee yleensä kysyntä, saatavuus, kunto, valmistusmäärä sekä sen käytännön toteutus. Korkea ikä pelkästään ei nosta koneen arvoa. Pelkkä aihe ei määrittele koneen arvoa. Joissain koneissa vain aihe määrittelee arvon, vaikka toteutus olisi huono. Esimerkiksi kaikki bändiaiheiset koneet eivät ole arvokkaita. Täsmälleen kaksi samanlaista konetta voivat olla täysin erihintaisia.

Flipperin toimitus. Joko me haemme koneen tai kuljetusliike hakee koneen. Flipperin voi joutua pakkaamaan lavalle, jos se sijaitsee fyysisesti todella kaukana. Flipperin saa myös tuoda meille, mikä on usein edullisin vaihtoehto myyjän kannalta.